Meniu Închide

Primar

Acasă / Administrație / Primar

PALTIN CRISTINEL

Apartenența politică: Partidul Național Liberal
Vârsta: 62 ani
Locul nașterii: Bădeni, Argeș
Stare civilă: căsătorit
Religie: ortodoxă
Naționalitate: română
Cetățenie: română

Aptitudini și competențe

  • Simțul responsabilității
  • Capacitate de impunere prin exemplul personal
  • Stăpânire de sine
  • Seriozitate la locul de muncă
  • Capacitate de adaptare
  • Capacitate de negociere
  • Abilități de comunicare
  • Spirit de echipă

Program de audiențe

  • În fiecare Luni între orele: 10.00 – 13.00

Mesajul primarului

                În calitate de primar al Comunei Șercaia adresez un sincer bun venit tuturor celor care ați accesat acest site, în numele comunității acestor locuri, administrației publice locale și al meu personal.
                Aveţi în aceste pagini o imagine de ansamblu a comunei noastre, informaţii despre trecutul şi prezentul nostru, dar şi câteva idei despre viitorul său. Acest site se doreşte a fi un instrument de comunicare rapid şi eficient între primărie şi cetăţeni, dar şi o modalitate de a ne face cunoscuţi în ţară şi peste hotare. Ne propunem ca pe această cale să venim în sprijinul cetățenilor, oferindu-le dreptul la informația produsă și gestionată de administrația publică locală și în același timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna și pe noi. Ca primar al tuturor șercăienilor, îmi declar întreaga disponibilitate pentru ca primăria şi consiliul local să devină parteneri de dialog cu locuitorii în slujba cărora îmi desfăşor întreaga activitate. Vă invit deci, cetăţeni ai comunei, să faceţi aprecieri şi propuneri privind dezideratele de viitor, iar noi le vom analiza cu mare atenţie şi ne vom strădui să le punem în practică în folosul comunităţii noastre.
                Pe dumneavoastră, oaspeţii noştri, vă invităm să ne cunoaşteţi tradiţiile, să ne înţelegeţi modul de viaţă, să ne fiţi alături la sărbători, să edificăm împreună viitorul. Sper că această vizită vă va trezi interesul şi vă veţi convinge de facilităţile şi oportunităţile de dezvoltare oferite de comuna noastră, invitându-vă să fiţi partenerii noştri. Mulțumesc, în numele locuitorilor, vizitatorilor din țară și din străinătate pentru că ați avut curiozitatea și dorința de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate, că veți descoperi oportunități de afaceri de orice natură; să sperăm că vă vor îndemna să investiți în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existența unei administrații publice locale deschise și transparente. Cu siguranță, în urma informațiilor primite, veți găsi măcar un lucru care vă va capta atenția și dorința de a cunoaște pe viu frumusețea unică a acestor meleaguri, oameni prietenoși, ospitalieri și farmecul unei comune primitoare.
                Tuturor celor care vizitaţi Șercaia virtuală vă adresez salutul meu şi al întregii echipe din primărie!

Cu respect,
ing. Cristinel Paltin
Primarul Comunei Șercaia

ANUNȚURI

ÎNTÂLNIRE CU MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE

Marți, 24 noiembrie 2020, a avut loc la sediul Primăriei Șercaia o întâlnire între Ministrul Fondurilor Europene, domnul Ioan Marcel Boloș și primari din Țara Făgărașului. Au avut loc discuții cu privire la accesarea de fonduri în vederea finanțării unor proiecte.

MUZEUL CLOPOTELOR LUMII

Un proiect de o importanță deosebită atât la nivel național, cât și internațional este cel privind înființarea unui muzeu al clopotelor lumii. Inițiativa aparține unui făgărășean, profesorul Ovidiu Oana Pârâu, cel care deține o colecție impresionantă de clopote, clopoței, tălăngi și zurgălăi, colecție unică în lume prin diversitatea şi vechimea pieselor. Muzeul va fi înființat la Șercaia, la școala veche. Proiectul este unul de anvergură, așa cum ne-a mărturisit prof. Ovidiu Oana Pârâu și necesită implicarea cât mai multor oameni.

„VĂ PROPUN SĂ SUSŢINEŢI UN PROIECT UNIC ÎN LUME!

Pentru a putea materializa proiectul MUZEUL CLOPOTELOR LUMII – MCL în România, prin ONG pe care l-am înfiinţat, acesta va trece prin două faze:
Faza A. în primul an după înfiinţare:
Etapa 1.
August – Decembrie 2020:
Culegere de fonduri prin donaţii de la persoane fizice şi lansarea oficială a proiectului (oct. 2020);
Etapa 2.
Ianuarie – Iulie 2021:
Granturi, sponsorizări şi donaţii de la instituţii interne si internaţionale.
SUMA TOTALĂ DE OBŢINUT = cca 250.000 RON necesari pentru elaborarea studiilor preliminare, a proiectării, a necesarului de resurse materiale şi umane, studiul de impact, de fezabilitate şi marketing.
Faza B. August 2021 – Decembrie 2022:
Etapa 3.
August – Octombrie 2021
Întocmirea şi depunerea proiectului de finanţare EU nerambursabilă [valoarea finală va fi determinată pe baza studiilor din etapele precedente].
Etapa 4.
Octombrie 2021 – Decembrie 2022
Selectarea echipei de proiect administrare fonduri EU şi materializarea proiectului „Modernizare şi dotare MUZEUL CLOPOTELOR LUMII” [secţiunea clădire şi secţiunea în aer liber].
Pentru a spori şansele de finanţare, ONG trebuie să demonstreze că a atras şi activat un grup ţintă de susţinători (donatori, sponsori, finaţatori şi voluntari) de minim 700 persoane fizice şi juridice.
Am considerat firesc să încep cu cei mai apropiaţi mie, rude, prieteni, colegi.
Dacă vrei să susţii acest proiect, o poţi face în perioada 18 august – 27 septembrie 2020 printr-o donaţie care să te reprezinte în conturile beneficiar:
ASOCIAŢIA PROIECTUL UNEI LIMBI UNIVERSALE
RON – RO41RNCB0055167914270001
EUR – RO14RNCB0055167914270002
USD – RO84RNCB0055167914270003
Te rog să alături numelui tău menţiunea: Donaţie pentru MCL
Detalii suplimentare prin mesagerie dar eu vă mulţumesc de pe acum!
OVIDIU OANA
https://www.facebook.com/Muzeul-Clopotelor-Lumii-101792271623729/“, este mesajul prof. Ovidiu Oana Pârâu.
Sâmbătă, 29 august, a avut loc o primă acțiune de voluntariat din cadrul acestui proiect.
„Grupul de voluntari a reunit sâmbătă la Șercaia inimoși din Țara Făgărașului, Vâlcea, Dâmbovița, Brașov și București.
Au fost igienizați cca 300 mp din totalul se peste 1.200 mp pe care îi vor ocupa exponatele muzeului.
Un prim pas pe drumul lung de peste doi ani al proiectului.
ȘI TU POȚI SĂ AJUTI!“, mai spune initiatorul proiectului.
Lansarea oficială a proiectului va avea loc la jumătatea lui octombrie.

sursa: http://fagarasultau.ro/2020/09/02/proiect-unic-un-muzeu-al-clopotelor-lumii-la-sercaia/

Sari la conținut