Anunțuri

Anunț referitor la prelungirea scenariului roșu privind infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în U.A.T. Șercaia

În urma constatării incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în U.A.T. Șercaia, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis Hotărârea nr. 66/15.12.2020, care implică, prin prelungirea scenariului roșu, respectarea următoarelor măsuri:

-obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător, atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise;
-limitarea deplasărilor în scop comercial;
-interzicerea comercializării de băuturi alcoolice și non-alcoolice în spații închise;
-interzicerea funcționării sălilor cu jocuri de noroc;
-interzicerea organizării colindului tradițional al cetelor de Crăciun.

Conform raportului zilnic al Direcției de Sănătate Publică, în Comuna Șercaia figurează un număr de 22 persoane aflate în izolare/carantină, rezultând un procent de 7, 3/ 1000 de locuitori.

Vă rugăm să respectați prevederile legale!
Vă mulțumim pentru înțelegere.

Hotararea nr. 66 din 15.12.2020 a CJSU Brasov
HG_nr._1065_din_11.12.2020
Hotararea_nr_30_din_21.10.2020_a_CJSU_Brasov
Hotararea_nr_50_din_26.10.2020_a_CNSU

Comunicare privind înregistrarea sistematică în Comuna Șercaia

Primăria Comunei Șercaia și SC Geoland Consulting SRL, informează cetățenii care dețin imobile în Comuna Șercaia în intravilan sau în extravilan că, începând cu luna septembrie a anului 2020, execută lucrări de înregistrare sistematică (cadastru general) în Comuna Șercaia. Deținătorii de imobile care nu își au domiciliul în Comuna Șercaia, dar care dețin imobile în această comună, sunt rugați să ceară detalii referitoare la această activitate și ce implică ea, la Punctul de informare aflat în sediul primăriei, respectiv la tel.0268245809 int.102, între orele 9.00 și 14.00.

Tichetele sociale, pe suport electronic, pentru mese calde

Instituția Prefectului Județul Brașov ne transmite un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene privind acordarea tichetelor sociale, pe suport electronic, pentru mese calde, conform Ordonanței de Urgență nr. 115/2020, privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora. Comunicat_pt_mese_calde

Întâlnire cu Ministrul Fondurilor Europene

Marți, 24 noiembrie 2020, a avut loc la sediul Primăriei Șercaia o întâlnire între Ministrul Fondurilor Europene, domnul Ioan Marcel Boloș și primari din Țara Făgărașului.
Au avut loc discuții cu privire la accesarea de fonduri în vederea finanțării unor proiecte.

Proiect unic. Un muzeu al clopotelor lumii.

Un proiect de o importanță deosebită atât la nivel național, cât și internațional este cel privind înființarea unui muzeu al clopotelor lumii. Inițiativa aparține unui făgărășean, profesorul Ovidiu Oana Pârâu, cel care deține o colecție impresionantă de clopote, clopoței, tălăngi și zurgălăi, colecție unică în lume prin diversitatea şi vechimea pieselor. Muzeul va fi înființat la Șercaia, la școala veche. Proiectul este unul de anvergură, așa cum ne-a mărturisit prof. Ovidiu Oana Pârâu și necesită implicarea cât mai multor oameni.


„VĂ PROPUN SĂ SUSŢINEŢI UN PROIECT UNIC ÎN LUME!
Pentru a putea materializa proiectul MUZEUL CLOPOTELOR LUMII – MCL în România, prin ONG pe care l-am înfiinţat, acesta va trece prin două faze:
Faza A. în primul an după înfiinţare:
Etapa 1.
August – Decembrie 2020:
Culegere de fonduri prin donaţii de la persoane fizice şi lansarea oficială a proiectului (oct. 2020);
Etapa 2.
Ianuarie – Iulie 2021:
Granturi, sponsorizări şi donaţii de la instituţii interne si internaţionale.
SUMA TOTALĂ DE OBŢINUT = cca 250.000 RON necesari pentru elaborarea studiilor preliminare, a proiectării, a necesarului de resurse materiale şi umane, studiul de impact, de fezabilitate şi marketing.
Faza B. August 2021 – Decembrie 2022:
Etapa 3.
August – Octombrie 2021
Întocmirea şi depunerea proiectului de finanţare EU nerambursabilă [valoarea finală va fi determinată pe baza studiilor din etapele precedente].
Etapa 4.
Octombrie 2021 – Decembrie 2022
Selectarea echipei de proiect administrare fonduri EU şi materializarea proiectului „Modernizare şi dotare MUZEUL CLOPOTELOR LUMII” [secţiunea clădire şi secţiunea în aer liber].
Pentru a spori şansele de finanţare, ONG trebuie să demonstreze că a atras şi activat un grup ţintă de susţinători (donatori, sponsori, finaţatori şi voluntari) de minim 700 persoane fizice şi juridice.
Am considerat firesc să încep cu cei mai apropiaţi mie, rude, prieteni, colegi.
Dacă vrei să susţii acest proiect, o poţi face în perioada 18 august – 27 septembrie 2020 printr-o donaţie care să te reprezinte în conturile beneficiar:
ASOCIAŢIA PROIECTUL UNEI LIMBI UNIVERSALE
RON – RO41RNCB0055167914270001
EUR – RO14RNCB0055167914270002
USD – RO84RNCB0055167914270003
Te rog să alături numelui tău menţiunea: Donaţie pentru MCL
Detalii suplimentare prin mesagerie dar eu vă mulţumesc de pe acum!
OVIDIU OANA
https://www.facebook.com/pg/Muzeul-Clopotelor-Lumii-101792271623729“ “, este mesajul prof. Ovidiu Oana Pârâu.
Sâmbătă, 29 august, a avut loc o primă acțiune de voluntariat din cadrul acestui proiect.
„Grupul de voluntari a reunit sâmbătă la Șercaia inimoși din Țara Făgărașului, Vâlcea, Dâmbovița, Brașov și București.
Au fost igienizați cca 300mp din totalul se peste 1.200 mp pe care îi vor ocupa exponatele muzeului.
Un prim pas pe drumul lung de peste doi ani al proiectului.
ȘI TU POȚI SĂ AJUTI !“, mai spune initiatorul proiectului.
Lansarea oficială a proiectului va avea loc la jumătatea lui octombrie.

Anunț actualizare PUG

Primăria Comunei Șercaia, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra organizării dezbaterii publice pentru planul „ACTUALIZARE PLAN URBANISTIC GENERAL și al REGULAMENTULUI LOCAL DE URBANISM al COMUNEI ȘERCAIA” în jud. Brașov, Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei Comunei Șercaia, în data 22.07.2020 ora 16.00, cu participarea autoritățiilor interesate de plan, inclusiv a custozilor/administratorilor ariilor naturale protejate.
Raportul de mediu poate fi consultat la sediul la sediul APM Brașov, str. Politehnicii nr. 3, Județul Brașov.

Observațiile publicului se primesc în scris, cu datele de identificare ale reclamantului, zilnic între orele 8-16 la sediul A.P.M. Brașov, str. Politehnicii nr. 3, județul Brașov și pe adresa de e-mail: office@apmbv.anpm.ro, în termen de 45 zile calendaristice, respectiv până la data de 22.07.2020.
În situatia menținerii stării actuale: în vederea luării unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronąvirus consultarea publicului, in vederea organizarii dezbaterii publice, care va avea loc în data de 22.07.2020, se va realiza excusiv în format electronic.