Meniu Închide

Arhivă publicări

Proiect de buget local pentru anul 2022

care va suferi modificări după comunicarea tuturor sumelor aferente anului 2022 de către Consiliul Județean Brașov și Ministerul de Finanțe

Publicat în Contabilitate, la 12.01.2022

Proiectul Statutului Comunei Șercaia

Forma finală, avizată în Comisiile de specialitate 2 și 3 ale Consiliului Local Șercaia: Comisia pentru probleme de învățământ, sănătate, cultură, protecție socială, activități sportive și de agrement, și Comisia pentru probleme de administrație publică, juridică, apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor cetățenilor, protecția mediului.

Publicat în Hotărârile Consiliului Local Șercaia, la 29.12.2021

SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?

Comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității

Publicat în Poliția, la 29.12.2021

ANUNȚ DE LICITAȚIE

Licitație publică pentru vânzarea unui imobil, situat în localitatea Șercaia, comuna Șercaia, județul Brașov, teren în suprafață de 100 mp

Publicat în Achiziții publice, la 14.12.2021

ANUNȚ DE LICITAȚIE

Licitație publică pentru vânzarea unui imobil, situat în localitatea Șercaia, comuna Șercaia, județul Brașov, teren în suprafață de 420 mp.

Publicat în Achiziții publice, la 14.12.2021

Anunț privind decizia de emitere a Avizului de Mediu pentru actualizare PUG și RLU Șercaia

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a decis emiterea avizului de mediu pentru proiectul de actualizare ale Planului Urbanistic General și Regulamentului Local de Urbanism, aferente Comunei Șercaia. Publicat în Achiziții publice, la 23.08.2021

Comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Biroul analiza și prevenirea criminalității

Ce este violența domestică, ce este de făcut în situația de a fi victimă a violenței în familie și aspecte legale privind intervenția forțelor de ordine în acest caz. Publicat în Poliția, la 25.08.2021

Întâlnire cu Ministrul Fondurilor Europene

Marți, 24 noiembrie 2020, a avut loc la sediul Primăriei Șercaia o întâlnire între Ministrul Fondurilor Europene, domnul Ioan Marcel Boloș și primari din Țara Făgărașului. Au avut loc discuții cu privire la accesarea de fonduri în vederea finanțării unor proiecte. Publicat în Primar, la 5.05.2021

MUZEUL CLOPOTELOR LUMII

Un proiect de o importanță deosebită atât la nivel național, cât și internațional este cel privind înființarea unui muzeu al clopotelor lumii. Inițiativa aparține unui făgărășean, profesorul Ovidiu Oana Pârâu, cel care deține o colecție impresionantă de clopote, clopoței, tălăngi și zurgălăi, colecție unică în lume prin diversitatea şi vechimea pieselor. Muzeul va fi înființat la Șercaia, la școala veche. Proiectul este unul de anvergură, așa cum ne-a mărturisit prof. Ovidiu Oana Pârâu și necesită implicarea cât mai multor oameni.

Anunț privind decizia de emitere a Avizului de Mediu pentru planul ”Actualizare Plan Urbanistic General și Regulament Local – aferent comuna Șercaia”
Agenția pentru Protecția Mediului Brașov anunță publicul interesat asupra deciziei de emitere a avizului de mediu pentru planul ”Actualizare Plan Urbanistic General și Regulament Local – aferent comuna Șercaia”, propus a se implementa în județul Brașov, comuna Șercaia, titular Primăria Comunei Șercaia. Decizia de emitere a avizului de mediu, a fost definitivă în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit, convocat în format exclusiv electronic, în data de 27.07.2021, ca urmare a analizării documentației și a desfășurării consultărilor publice, potrivit reglementărilor în vigoare. Decizia de emitere a avizului de mediu este afișată la sediul și site-ul APM Brașov, la sediul si pe site-ul titularului de plan, respectiv Primăria Comunei Șercaia.

Decizia APM 8572/2021, aviz mediu PUG, RLU Șercaia

ANUNȚ actualizare PUG si RLU

Anunț procedură avizare mediu pentru proiect apă-canalizare în Satul Vad

Anunț actualizare PUG

Primăria Comunei Șercaia, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra organizării dezbaterii publice pentru planul „ACTUALIZARE PLAN URBANISTIC GENERAL și al REGULAMENTULUI LOCAL DE URBANISM al COMUNEI ȘERCAIA” în jud. Brașov, Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei Comunei Șercaia, în data 22.07.2020 ora 16.00, cu participarea autoritățiilor interesate de plan, inclusiv a custozilor/administratorilor ariilor naturale protejate.
Raportul de mediu poate fi consultat la sediul la sediul APM Brașov, str. Politehnicii nr. 3, Județul Brașov.

Observațiile publicului se primesc în scris, cu datele de identificare ale reclamantului, zilnic între orele 8-16 la sediul A.P.M. Brașov, str. Politehnicii nr. 3, județul Brașov și pe adresa de e-mail: office@apmbv.anpm.ro, în termen de 45 zile calendaristice, respectiv până la data de 22.07.2020.
În situatia menținerii stării actuale: în vederea luării unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronąvirus consultarea publicului, in vederea organizarii dezbaterii publice, care va avea loc în data de 22.07.2020, se va realiza excusiv în format electronic.

 

Reactualizarea Planului Urbanistic General si al Regulamentului Local de Urbanism al Comunei Șercaia

Tichetele sociale, pe suport electronic, pentru mese calde

Instituția Prefectului Județul Brașov ne transmite un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene privind acordarea tichetelor sociale, pe suport electronic, pentru mese calde, conform Ordonanței de Urgență nr. 115/2020, privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Comunicare privind înregistrarea sistematică în Comuna Șercaia

Primăria Comunei Șercaia și SC Geoland Consulting SRL, informează cetățenii care dețin imobile în Comuna Șercaia în intravilan sau în extravilan că, începând cu luna septembrie a anului 2020, execută lucrări de înregistrare sistematică (cadastru general) în Comuna Șercaia. Deținătorii de imobile care nu își au domiciliul în Comuna Șercaia, dar care dețin imobile în această comună, sunt rugați să ceară detalii referitoare la această activitate și ce implică ea, la Punctul de informare aflat în sediul primăriei, respectiv la tel.0268245809 int.102, între orele 9.00 și 14.00.

ISTORICUL LOCALITĂȚII VAD
Denumirea localităţii este: Vad – româneşte; Vadum – latina; Vád – maghiară; Waadt, Waden – germană; Váád – în harta Iosefină din 1769. În timp s-au încercat mai multe explicaţii legate de provenienţa denumirii satului…

Sari la conținut